ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


4 Ιαν 2011

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Αυξημένη σε σχέση με τα Χριστούγεννα όχι όμως και σε σύγκριση με άλλες χρονιές ήταν η κίνηση και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νομού, αφήνοντας πολλούς ξενοδόχους δυσαρεστημένους με τον τζίρο που κατέγραψαν και κάνοντάς τους να σκέφτονται από τώρα τον δύσκολο χρόνο που τους περιμένει.
Με τις γιορτές να έχουν πλέον περάσει και τις κρατήσεις για τα «Φώτα» να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και αυτές οι υπολογισμοί που κάνουν οι ξενοδόχοι είναι ότι φέτος η κίνηση έπεσε περίπου κατά 50%.

Η χειρότερη χρονιά στο Μέτσοβο
«Είναι η χειρότερη χρονιά στα 31 χρόνια που είμαι ξενοδόχος». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Μετσόβου, Αναστάσιου Βαδεβούλη, όταν τον ρωτήσαμε να μας πει πως είδε φέτος την κίνηση.
Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως η Πρωτοχρονιά κύλησε σαφώς καλύτερα από τα Χριστούγεννα, ενώ και οι ενδιάμεσες ημέρες από τις 25 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με δεδομένη την κατάσταση που περνάει ο τουρισμός, ήταν καλές.
Ο κ. Βαδεβούλης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε θέλει ούτε καν να αναφερθεί σε ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων αφού, όπως λέει τον στεναχωρεί να βλέπει περισσότερα από τα μισά δωμάτια να είναι άδεια.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μετσόβου πάντως τονίζει ότι οι συνάδελφοί του κάνουν ότι μπορούν για να συγκρατήσουν τις τιμές, προσφέροντας όμως παράλληλα την ίδια υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες τους, ενώ πρόσθεσε πως ευελπιστεί ότι τα «Φώτα» θα ρίξουν λίγο φως στο τούνελ που βρίσκεται ο τουρισμός στο Μέτσοβο.

Τα ίδια και στο Ζαγόρι
Την ίδια κατάσταση περιέγραψε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζαγορίου, Γαβριήλ Παπαναστασίου για την τουριστική κίνηση στην περιοχή του, που είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ανά την Ελλάδα.
Η πληρότητα των ξενοδοχείων μας είπε κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και την Πρωτοχρονιά, αλλά ήταν σαφώς καλύτερη απ' αυτή των Χριστουγέννων.
Ο κ. Παπαναστασίου στάθηκε όμως και στην κίνηση των εστιατορίων που υπάρχουν στο δήμο του για τα οποία όπως είπε έκανε μια διαπίστωση που τον παραξένεψε.
Είπε λοιπόν, ότι ενώ θα περίμενε κανείς αυτά που έχουν χαμηλότερες τιμές ένεκα τις κρίσεις να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο, εντούτοις αυτά που ξεπούλησαν ήταν όσα είχαν τιμές αρκετά πιο ακριβές.
Αυτό, σύμφωνα και με τον ίδιο, δείχνει ότι όσοι επέλεξαν να αποδράσουν από την πόλη και να περάσουν την πρωτοχρονιά κάπου άλλου, ήταν αυτοί που είχαν και λεφτά να ξοδέψουν και η κρίση δεν τους έχει αγγίξει.

Στα κάτω της η κίνηση και στα Γιάννινα
Πεσμένη ήταν η κίνηση και μέσα στα Γιάννινα, τόσο σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία όσο και τα εστιατόρια αλλά και τα τουριστικά κατάστημα που συνήθως αυτές τις μέρες περιμένουν τους τουρίστες για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος των τουριστικών καταστημάτων Δημήτρης Πανταζής, τις φετινές γιορτές δεν ήρθε όσος κόσμος αναμενόταν, αποδίδοντας αυτή την πτώση κυρίως στην οικονομική δυσκολία των νοικοκυριών, και όχι στο γεγονός ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έπεφταν Σαββατοκύριακο, αφού όπως σημείωσε αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν χωρίς όμως να επηρεαστεί τόσο η αγορά.
Ακόμα όμως και όσοι ήρθαν προτίμησαν να κάνουν πιο oικονομικές αγορές διαλέγοντας κάποια φτηνά σουβενίρ από άλλα ακριβότερα κομμάτια.

ΠΗΓΗ: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ:  http://epirus-tv-news.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου