ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


31 Δεκ 2010

Στην χιονισμένη Λίμνη Αώου! Αλπικό το τοπίο σε μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας...

Η Λίμνη Αώου, αν και τεχνητή, είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 περίπου μέτρων και η επιφάνειά της καλύπτει γύρω στα 9 τετρ. χλμ.  Σχηματίζεται τεχνητά από τον ποταμό Αώο, που  περνάει από  τα Ζαγοροχώρια και δημιουργεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, το φαράγγι και εθνικό πάρκο Αώου-Βίκου. Οι πηγές του ποταμού βρίσκονται λίγο πιο πάνω από την λίμνη και μπορείς εύκολα να φτάσεις εκεί με το αυτοκίνητο. Η λίμνη κατασκευάστηκε  λίγο μετά από τις πηγές του Αώου, από τη ΔΕΗ, για να εξυπηρετηθεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Βοτονοσίου. Περιβάλλεται από δασικές εκτάσεις και προσεγγίζεται από το Μέτσοβο ή από τα χωριά Γρεβενίτι και Φλαμπουράρι. Ο Αώος ξεκινά από εδώ, μπαίνει και διασχίζει την Αλβανία, για να κάνει τις εκβολές του στην Αδριατική.

Λόγω του υψόμετρου, η λίμνη Αώου το χειμώνα είναι πάντα χιονισμένη και το χιόνι έχει πάντα αρκετό ύψος. Φτάνοντας μπορείτε να βρείτε και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, στο οποίο δουλεύουν άνθρωποι νύχτα-μέρα. Η λίμνη σε πολλά σημεία είναι παγωμένη στην επιφάνειά της, θυμίζοντας εικόνες από άλλες περιοχές, πολύ πιο Βορειες, της Ευρώπης.

Το τοπίο όλο το χρόνο είναι απίστευτα όμορφο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έρχονται εδώ άνθρωποι και από την Βωβούσα, το Μέτσοβο ή ακόμα και από τα Ιωάννινα.

Ο Πάνος Θεοδωρόπουλος βρέθηκε εκεί και αποτύπωσε με το φωτογραφικό του φακό την ομορφιά του χειμερινού τοπίου, και μας προτείνει να περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε ένα από τα γειτονικά Ζαγόρια!!!


Φωτογραφίες: Πάνος Θεοδωρόπουλος

ΠΗΓΗ:  http://www.ektos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου