ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ:

iliochori@gmail.com


9 Σεπ 2010

Οι καταρράκτες του "Βάλι Μάρι" !!!

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες στην τοποθεσία «Μπάλτα ντι Στρίγκα» μπορεί να είναι οι πλέον γνωστοί στην περιοχή μας και να τους επισκέπτεται πολύς κόσμος, δεν είναι όμως και οι μοναδικοί στο χωριό μας.
  Διασχίζοντας κατά μήκος τον ποταμό «Βάλι μάρι» (βλάχικη ονομασία που σημαίνει το «μεγάλο ρέμα»), από τον δημόσιο δρόμο ως το ύψος του μοναστηριού της Παναγίας, σε τρία σημεία θα συναντήσουμε και άλλους καταρράκτες, όμορφα δημιουργήματα της φύσης που μαγεύουν όσους τους επισκεφτούν, ιδιαίτερα αυτούς που θα το επιχειρήσουν τους πιο βροχερούς μήνες του χρόνου.
Κι αυτό γιατί ο «Βάλι Μάρι» το καλοκαίρι χάνει το μεγαλύτερο μέρος των νερών του.
Ο πρώτος λοιπόν από τους καταρράκτες είναι κοντά στη «δημοσιά», στην τοποθεσία «Λούτουρι». Βρίσκεται πολύ λίγα μέτρα, κάτω απ’ τον δρόμο και πρόκειται για τον πιο μικρό σε ύψος καταρράκτη της περιοχής.

Για να πάμε στο επόμενο σημείο που υπάρχουν καταρράκτες, ακολουθούμε το μονοπάτι που ξεκινάει από την «Παναγία» και πηγαίνει προς την «Σιέρνιστα». Μετά από πεζοπορία λίγων λεπτών συναντάμε τον «Βάλι Μάρι». Ακριβώς κάτω από το σημείο που το μονοπάτι συναντάει το «μεγάλο ρέμα» βρίσκονται σε σειρά τρεις συνεχόμενοι καταρράκτες, που θυμίζουν αρκετά, αν και μικρότεροι, αυτούς στην τοποθεσία της «Μπάλτα ντι Στρίγκα».
Ο τρίτος καταρράκτης είναι περίπου στο ενδιάμεσο της απόστασης των δυο προηγουμένων. Βρίσκεται σε ύψος κοντά στο σημείο που παλιά βρισκόταν το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, πάνω από την Παναγία, στα δυσδιάκριτα πλέον ίχνη του παλιού δρόμου προς τα Γιάννινα.
Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη του ποταμού και βρίσκεται στο κλειστότερο τμήμα του.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάει κανείς εκεί είναι να ακολουθήσει το μονοπάτι που πηγαίνει πίσω από την Παναγία προς τη «Σιέρνιστα». Όταν ο δρόμος συναντήσει το ποτάμι, μπαίνουμε στην ρεματιά του και ακολουθώντας πορεία αντίστροφη με αυτή του ρέματος, πολύ σύντομα θα φτάσουμε στον καταρράκτη μας.

ΠΗΓΗ:  iliochori eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου